Versoepelingen corona beleid

Het kabinet heeft vrijdagavond 14 januari 2022, aangekondigd de coronamaatregelen te versoepelen. Vanaf zaterdag 15 januari mag er weer gesport worden in binnen- en buitenaccommodaties.

Dit betekent dat we vanaf maandag 17 januari de trainingen weer hervatten!

Alle waterpolowedstrijden zijn tot en met 28-01-2022 in Sportlink op afgelast gezet. Voor alle regiocompetities geldt dat de competitie vervolgd wordt met het geplande programma, zodra dit wordt toegestaan. Houd hiervoor het nieuws, de website en sportlink in de gaten.

In het kort de maatregelen die vanaf maandag gelden als je komt trainen:

  • Het dragen van een mondkapje in binnenruimten is verplicht vanaf 13 jaar, behalve tijdens het sporten;
  • Waarborg 1,5 meter afstand, tenzij het door de aard van de sport (zoals contactsporten) niet mogelijk is. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden: kortom, tijdens het trainen in het water hoeft de 1,5 meter niet gewaarborgd te worden, maar zodra je uit het water komt, let op de 1,5 meter afstand tot elkaar.
  • Publiek (binnen en buiten) is niet toegestaan;
  • Sportkantines en horeca zijn gesloten, alleen afhalen is mogelijk;
  • Kleedkamers, douches en toiletten zijn geopend;
  • In binnensportlocaties is het coronatoegangsbewijs verplicht vanaf 18 jaar.

Het kunnen hervatten van de trainingen is natuurlijk afhankelijk van een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid en van de inzet en enthousiasme van vrijwilligers die het bestuur kunnen helpen bij het handhaven van de maatregelen. Indien je wilt helpen met bijv. het scannen van de QR codes, meld je aub aan bij het secretariaat.

Veel plezier bij het trainen!

Comments are closed