KNZB update over waterpolocompetitie

Nederland zit opnieuw in een lockdown, het kabinet heeft de nieuwe verscherpte maatregelen tot en met 14-01-2022 aangekondigd. Hierdoor zijn trainingen en competitiewedstrijden niet toegestaan. Indien half januari meer bekend wordt over een vervolg/aanpassing van de maatregelen, worden jullie verder geïnformeerd.

Door deze verscherpte maatregelen, heeft de KNZB de waterpolocompetitie uitgesteld tot minimaal 28-01-2022. Dit geldt voor alle jeugd en senioren. Mocht de binnensport (trainen en wedstrijden) weer mogelijk worden per 14-01-2022, dan starten we zo snel mogelijk de trainingen weer op en wordt het weekend van 29-01-2022 het eerste wedstrijdweekend. Hierdoor hebben alle verenigingen de mogelijkheid tot een opstart (trainingsfaciliteiten en organisatie wedstrijden).

Alle waterpolowedstrijden zijn tot en met 28-01-2022 in Sportlink op afgelast gezet. Voor alle regiocompetities geldt dat de competitie vervolgd wordt met het geplande programma, zodra dit wordt toegestaan. Vooralsnog worden de afgelaste wedstrijden niet ingehaald en zal de indeling van de huidige competitie gekopieerd worden naar het seizoen ‘22-‘23.

Zie voor de richtlijnen en protocol de KNZB website: https://www.knzb.nl/vereniging__wedstrijdsport/wedstrijdsport/coronaprotocol_wedstrijdsport/

We hadden uiteraard op een beter einde van 2021 gehoopt. Helaas is het anders gelopen.

Het volledige NZ&PC bestuur wenst jullie een goede jaarwisseling en een gezonde start van 2022, waarin we vooral hopen op mooie zwemactiviteiten en een sportief jaar!

Comments are closed