Noordwijkse Schoolzwem Spelen 2024, een waar succes!

De Noordwijkse Zwem- en Poloclub (NZ&PZ) heeft afgelopen donderdag 25 januari de Noordwijkse Schoolzwem Spelen 2024 gehouden. Alle 14 basisscholen in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk waren uitgenodigd en met een opkomst van bijna 100 kinderen was ook dit jaar een fantastisch succes!

Om 18.00 uur begon het al gezellig druk te worden bij zwembad Binnenzee! Vriendjes en vriendinnetjes werden opgezocht en vol enthousiasme werd het startschot gegeven om te beginnen. De kinderen waren ingedeeld in groepjes om in een roulerend schema de verschillende aspecten van de zwemsport te ervaren, zowel individueel als in teamverband. Zodoende kregen de kids de kans om mee te doen met allerlei watersport gerelateerde spellen.

Recreatiezwemmen

De recreatietak van de NZ&PC werd vertegenwoordigd door spellen zoals “Duik er eens in” (van de duikplank), “Schatzoeken” (opduiken van golfballen), “Blij dat ik glij” (van de glijbaan) en “In een band naar de overkant”.

Ook wedstrijdzwemmen kwam aan bod waarbij het competitieve aspect bij de kinderen naar voren kwam met een 1-tegen1 wedstrijd voor schoolslag en borstcrawl. Hier zagen we een hoop talentjes voorbij komen!

Waterpolo

Waterpolo is natuurlijk waar de NZ&PC steeds bekender door aan het worden is, met gastspelers bij eredivisieclub AZC en maar liefst negen jeugdspelers die mochten deelnemen aan de try-outs voor het KNZB+ programma (de weg naar “oranje”).

Waterpolo was dus gisteren ook aanwezig, met leuke activiteiten zoals “Schiet ‘m d’r in”, waarbij de keeper van de B-jeugd verslagen moest worden, en uiteraard met wedstrijdjes tussen de teams van de verschillende scholen.

Na afloop waren er veel blije, voldane gezichten te zien en kreeg iedereen een medaille en een ijsje!

Volgend jaar

Het jeugdbeleid van de NZ&PC is gericht op plezier rondom de zwemsport. Elk kind in Noordwijk moet kennis kunnen maken met de zwemsport. De Noordwijkse Schoolzwem Spelen worden jaarlijks georganiseerd op de laatste donderdag in januari, en we hopen dan ook volgend jaar (minimaal) één team van elke school uit de gemeente Noordwijk te mogen verwelkomen tijdens het 50-jarige bestaan van de NZ&PC.

Bedankt!

NZ&PC wil hierbij de deelnemende scholen, de vrijwilligers en uiteraard alle zwem-liefhebbende kids (en hun ouders) bedanken. Door jullie was de avond een succes!

Wil je nog een keer zwemmen? We zien je graag in het zwembad! Ga naar www.nzpc.nl/meetrainen

Comments are closed