Recreatie

zwemlessen

Bij de afdeling Recreatie van de NZ&PC kunnen leden op de donderdagavond  de zwemvaardigheden op een hoger niveau brengen. Dit wordt gedaan door veel plezier te hebben via sport en spel met competitieve activiteiten in de vorm van eenvoudige wedstrijden op zowel waterpolo als wedstrijdzwem gebied.

Het doel van de trainingen is dat men in staat is om beter door te stromen naar wedstrijdzwemmen en/of waterpolo op competitief niveau van de KNZB.

Dit sluit goed aan bij de kerntaken van de vereniging, namelijk het stimuleren van zwemmen als sport en het beoefenen van waterpolo en wedstrijdzwemmen op competitie niveau.

Voor alle duidelijkheid: we zijn Juli 2017 gestopt met lesgeven voor het C-diploma.

De recreatieve activiteiten bevatten de zwemvaardigheidselementen: snorkelen, survival, springen van de plank, waterpolo en wedstrijdzwemmen.
In komend seizoen (’17-’18) heeft de recreatie een andere weg ingeslagen in vergelijking tot vorige seizoenen.
In bijgaande brief heeft de vereniging uitleg en achtergrond gegeven over deze koerswijziging.
Samenvatten willen we U vertellen dat:

  • Ja – we gaan door met het Recreatiezwemmen in seizoen 2017- 2018 !
  • Ja – we gaan meer sport en spel in de activiteiten opnemen !
  • Nee – we gaan geen C-diploma zwemmen meer doen,
  • Ja – we gaan door met de leukste zwemvaardigheidsonderdelen en stoppen met de minder populaire onderdelen.
  • Ja – we kunnen nog certificaten uitgeven, welke dan van NZ&PC afkomstig zullen zijn en veel voordeliger zijn dan die van het Nationaal Platform Zwembaden.
  • Ja – we gaan zelf betere support en toezicht op de activiteiten regelen via een betere binding met de andere afdelingen van de vereniging.
  • Nee – we hebben (nog) geen nieuwe leidinggevende voor de Recreatieafdeling gevonden en zijn op zoek naar een energiek persoon die in concepten kan denken en de recreatiegroep enthousiast kan aansturen, begeleiden en coachen. Kent U iemand die dit zou kunnen doen? Tijdelijk zal een bestuurslid deze taak op zich nemen.
  • Ja – Uw kind kan deze nieuwe Recreatie-les uitproberen want we maken het mogelijk om tussentijds op te zeggen per 31 December 2017 (opzegtermijn van 1 maand).
  • Ja – we gaan de komende weken aan de slag om een nieuw zwemschema op te zetten en voor 1 Juli te delen. We maken het daarom mogelijk om de Recreatie op te zeggen per 1 Augustus (1 maand opzegtermijn ipv 2 maanden)
  • Ja – we zijn erg benieuwd naar suggesties en ideeën om het plezier in de recreatie-les te verbeteren.

Informatie of aanmelden als nieuw lid

Kom langs tijdens onze lessen op de donderdagavond tussen 18.30 uur en 19.30 uur in zwembad BinnenZee of stuur een email naar recreatie@nzpc.nl  De mail wordt Donderdagavond’s gelezen/beantwoord.

Let op: nieuwe leden moeten in het bezit zijn van minimaal een A en B diploma.

Comments are closed