Van Noordwijk tot Tokyo

Na een korte zomervakantie zijn we met de Nederlandse waterpolomannen begonnen aan het Olympisch seizoen 2019-2020. Onderdeel van onze ‘Road to Tokyo’ is een driedaagse promotietour langs drie verschillende plaatsen aan de Nederlandse kust. Vrijdag 30 augustus zijn we te gast bij NZ&PC in Noordwijk

We willen ons voor het eerst sinds 20 jaar weer eens voor de Olympische Spelen plaatsen en richten ons vooral op het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT), dat eind maart in Rotterdam wordt gespeeld. In de aanloop daar naartoe mikken we uiteraard ook op een goed resultaat op het EK in januari in Budapest. Om daar aan de start te verschijnen, moeten we ons echter eerst nog zien te plaatsen door van 11 tot en met 13 oktober in Utrecht af te rekenen met Litouwen en Turkije.

We zijn het aan onze stand verplicht dat we deze landen in eigen huis verslaan, maar we willen ons wel zo goed mogelijk voorbereiden op dit EK-kwalificatietoernooi. Voordat de spelers zich bij hun clubs melden, trainen we nog een aantal keren met Oranje in Zeist en doen we aan teambuilding aan de Nederlandse kust. In ruil voor de gastvrijheid van VZV, NZ&PC en DZK verzorgen we clinics aan de regionale jeugd en geven we presentaties aan trainers, ouders, vrijwilligers en sponsors.”

Los van dat we zelf ongetwijfeld veel plezier zullen hebben, hopen we ook ‘jullie’ talenten (jongens en meisjes) te inspireren hun eigen droom te volgen. Per slot van rekening zijn ook al onze spelers ooit begonnen bij hun ‘club om de hoek’. En daar waren – net als bij NZ&PC – ook trainers, bestuurders, sponsors en vrijwilligers die hen op weg hebben geholpen in hun ontwikkeling van mini-pupil tot international.

Wie weet ligt er bij de Olympische Spelen van 2028 of 2032 – mede dankzij jullie inzet en betrokkenheid – wel een NZ&PC-er in het water?! Maar laten we vooral niet al te ver in de toekomst kijken. Voor nu wil ik – namens alle spelers en de staf van de Nederlandse waterpolomannen – de club NZ&PC en alle sponsors, vrijwilligers en organisaties die onze komst naar Noordwijk mogelijk hebben gemaakt hartelijk bedanken! Mooi dat jullie op deze manier ook een steentje bij willen dragen aan onze Olympische droom om naar Tokyo te gaan!

We gaan er samen met jullie een mooie dag van maken!

Harry van der Meer
Bondscoach Nederlandse waterpolomannen

(Foto’s: Beeldboot/Gertjan Kooij via Hans Nieuwenburg)

 

 

 

Comments are closed