Concept Protocol zwemmen in de tweede golf

De NZ&PC zal vanaf 15 oktober 2020 starten met de aangepaste zwemactiviteiten waarbij rekening wordt gehouden met de aangescherpte maatregelen van 14 oktober 2020. Vanwege de nieuwe maatregelen wordt een aanvullend plan van aanpak gemaakt die aansluit op het plan van aanpak van 22 mei 2020.

Om deze activiteiten conform de vernieuwde maatregelen van het zwembad te laten voldoen alsmede aan te laten sluiten op de verordeningen vanuit zowel het rijk als de gemeente zal worden gewerkt met een strak voorgeschreven systeem:

 1. De vereniging zal activiteiten aanbieden voor leden van alle leeftijden.
 2. Tot nadere orde biedt de vereniging voor leden van 18 jaar en ouder alleen activiteiten aan die zich beperken tot het zwemmen van banen om zo op conditie te blijven;
 3. De vereniging zal geen waterpolo training aanbieden aan leden van 18 jaar en ouder.
 4. Het uitgangspunt is om ieder lid minimaal één uur per week te kunnen laten zwemmen.Daarnaast kunnen leden tot 18 jaar gebruik maken van hun normale trainingsmomenten en mogen die ook in teamverband trainen.
 5. Voor alle leden geldt dat er geen competitiewedstrijden gespeeld zullen worden.
 6. We werken met een maximaal aantal zwemmers voor de leden van 18 jaar en ouder – dit maximum is in lijn met de richtlijnen van de RIVM (ref. 3) en betreft een maximum van 30 personen in het wedstrijdbad.
 7. Trainingsuren worden vooraf vastgelegd en indien leden willen afwijken dient dit in overleg met de voor dat zwem-uur verantwoordelijke vrijwilliger worden ingevuld.
 8. De vereniging houdt zich aan de richtlijnen van de RIVM (ref. 3) ,de KNZB (ref. 4) en de gemeente.
 9. Het bestuur van de vereniging monitort de gang van zaken en zal indien nodig aanvullende maatregelen treffen, dan wel overgaan tot stop zettenvan activiteit indien het niet conform plan gaat.

Het is voor leden van 18 jaar en ouder alleen toegestaan om banen te zwemmen, op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar. Leden van 18 jaar en ouder mogen gebruik maken van materialen.

Er komen 6 banen waarbij rechts van de blauwe lijn gezwommen dient te worden in treintjes van maximaal 5 personen.  Belangrijk is om verschillende niveaus/snelheden per baan te creëren. De vereniging zwemt in principe met 5 personen per dubbele baan.

De jeugd (t/m 17 jaar) mag trainen in teamverband en mogen gebruik maken van de materialen als een waterpolobal. Voor de trainers geldt dat zij op 1,5 meter afstand dienen te blijven van de zwemmers.  

Trainingstijden (voorlopig)

De NZ&PC wil ieder lid in de vereniging de kans geven om in het water te liggen en hebben de tijden zo ingedeeld dat ieder lid één uur per week kan zwemmen. Het bestuur komt in overleg met de verschillende afdelingen dan tot het volgende schema:

Maandag:

 • 18.00 – 19.00 uur Wedstrijdzwemmen
 • 21.00 – 22.30 uur Waterpolo heren (max. 30 man – afhankelijk van evaluatie en aantallen of dit opgedeeld moet worden)

Woensdag:

 • 18.00 – 19.00 uur Fit en Fun

Donderdag:

 • 18.30 – 19.30 uur Recreatiezwemmen (incl. Jeugd boven 12 jaar)
 • 19.30 – 20.30 uur Fit en Fun & Jeugd Waterpolo D-jeugd
 • 20.30 – 21.30 uur Waterpolo dames
 • 21.30 – 22.30 uur Waterpolo heren (max. 30 man – afhankelijk van evaluatie en aantallen of dit opgedeeld moet worden)

Vrijdag:

 • 18.00 – 19.00 uur Waterpolo jeugd (E- en D-jeugd) in wedstrijd bad en doelgroepen bad

Kleedhokjes 
De badkleding dienen de leden thuis onder je kleding aan te doen. Omkleden dient plaats te vinden in de zwemzaal op de grote banken langs het raam. Spullen dienen in de tas bewaard te worden en in de zwemzaal op de daartoe aangewezen plek neer gezet te worden. Na afloop zijn er een beperkt aantal kleedhokjes beschikbaar om om te kleden. Douchen is zowel voor als na het zwemmen niet toegestaan. Kinderen dienen zoveel mogelijk zelf om te kleden, in beperkte mate mogen ouders helpen.

Mondkapje

Mondkapjes zijn voor iedereen boven de 13 jaar verplicht voor en na het sporten in alle ruimtes van het zwembad. De mondkapjes mogen afgedaan worden vlak voordat men het water in gaat en moeten weer opgedaan worden als een men weer uit het water is.

Lees het Protocol NZ&PC Corona oktober goed door en als er vragen zijn, stel ze gerust aan het bestuur.

Comments are closed