Talentvolle jeugdleden van NZ&PC geselecteerd voor waterpolo KNZB+ dagen

Negen jeugdleden van de NZ&PC zijn voorgedragen voor het KNZB+ programma en maar liefst zes daarvan zijn geselecteerd! Zij horen daarmee tot de beste 30 spelers van Nederland in hun eigen leeftijdscategorie. In totaal waren er meer dan 350 voordrachten ontvangen voor maximaal 240 plekken. Sporters van 48 verenigingen, trainend bij 80 verschillende coaches moesten door een selectietraject om een plek te bemachtigen voor de KNZB+ dagen*.

De 6 spelers gaan de komende 2 maanden een aantal keer trainen bij de KNZB in Zeist en op basis van deze dagen worden de trainingsgroepen en de Nationale jeugdselecties samengesteld die met ingang van januari 2024 gezamenlijk gaan trainen in Zeist. Degenen die geselecteerd worden uit jaargang 2008-2009 gaan zich voorbereiden op de WJK die in de zomer 2024 gaat plaatsvinden. Bij de jaargangen 2009, 2010 en 2011 wordt geselecteerd voor de ‘KNZB+ trainingsgroep’ en gaan maandelijks samen trainen in Zeist. 

NZ&PC heeft een aantal jaar geleden als bestuur besloten om de jeugd ‘voorop’ te zetten en hier is het beleid op aangepast. Er zijn jeugdtrainers opgeleid door voormalig bondscoach Peter-Paul Metz, en er is gestimuleerd om deel te nemen aan waterpolokampen.nl. 6 van de 9 sporters die voorgedragen waren voor het KNZB+ programma, zijn dan ook deelnemer geweest aan een van de waterpolokampen. NZ&PC kan in samenwerkingen talenten de kans geven om door te groeien en ondertussen ook de breedtesport aanbieden voor de hele gemeente Noordwijk. Daarnaast is het ook fijn voor alle jeugdspelers van NZ&PC, omdat deze toppers hun kennis terugbrengen naar onze vereniging. Notabene 5 van de 6 geselecteerde sporters zaten afgelopen seizoen in het team dat de sportverkiezingen Noordwijk heeft gewonnen als beste sportteam van het jaar!

We zijn als vereniging super trots op deze spelers!

*De KNZB+ dagen staan in het teken van kennismaking met de opleidingsprogramma’s van de KNZB, de bondscoaches maar vooral ook met andere ambitieuze sporters van dezelfde leeftijd uit het land. Deelname aan deze dagen staat in het seizoen 2023-2024 open voor jongens en meisjes uit de jaargangen 2008, 2009, 2010 en 2011, die de ambitie, potentie en het niveau hebben om zich als waterpolospeelster of speler te ontwikkelen richting Nationale selectie.

 

Comments are closed