Super weekend voor Heren 1

Het waterpoloteam werd eerst blij verrast door een sponsor, namelijk Went administratie en belastingadvies. Dit bedrijf heeft de spelers van Heren 1 een nieuwe wedstrijd zwembroek geschonken.

Polo achterkant

Daarna stond de belangrijke wedstrijd tegen de koploper BZ&PC op het programma.

De thuiswedstrijd in november 2014 werd door NZ&PC verloren met 7-10.
NZ&PC strijdt samen met BZ&PC Bodegraven en Aquadraat Koudekerk om het kampioenschap in de derde klasse A.
Al weken was het Noordwijkse team zich aan het voorbereiden op deze wedstrijd.
Afgelopen zaterdagavond in Zwembad Kuil te Bodegraven 19.30 was het dan zover.
NZ&PC begon geconcentreerd aan de wedstrijd en gebruikten de “Australische tactiek”, dit is een verdedigingsvariant op eigen speelhelft.
Na het zien van het spel van BZ&PC ging het team van NZ&PC in het eerste part van de wedstrijd al over op een andere tactiek, waarbij elke tegenstander strak verdedigd word over het gehele speelveld.
BZ&PC had geen antwoord op deze tactiek en verloor regelmatig de bal aan NZ&PC.
De beide scheidsrechters hadden hun handen vol aan het leiden van de wedstrijd, doordat er om elke meter fel werd gestreden in de persoonlijke duels. De midvoor van BZ&PC (topscoorder) had geen schijn van kans tegen de ijzersterk verdedigende Leon Oliemans van NZ&PC.
BZ&PC kon enkel nog scoren uit de “Man-meer” situaties. Dit zijn situaties waarin een speler van NZ&PC door de scheidsrechter een tijdstraf krijgt.
Door mooie doelpunten van Rutger Smeltink, Mark Bakker, Marthijs Speek en Joost Went, kwam de stand in het vierde part op 6-4 in het voordeel van NZ&PC.
In de laatste twee minuten van de wedstrijd kreeg BZ&PC nog een onterechte penalty van de scheidsrechter, waarna de stand op 6-5 kwam en de spanning in de wedstrijd tot grote hoogte steeg.
Gelukkig hield NZ&PC stand en staan zij nu op de tweede plaats van de ranglijst.

Comments are closed