Geslaagde eerste editie van de Noordwijkse Schoolzwem Spelen!

Op donderdag 26 januari is de eerste editie van de Noordwijkse Schoolzwem Spelen gehouden in zwembad Binnenzee voor kinderen van de basisscholen in de gemeente Noordwijk. Het evenement werd georganiseerd door de Noordwijkse Zwem en Polo Club (NZ&PZ) in samenwerking met de scholen en zwembad Binnenzee. Alle 14 scholen in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk waren uitgenodigd en er was een enthousiaste opkomst vanuit de scholen. Tijdens de zwemspelen hebben de kinderen genoten van 5 “Olympische” zwemactiviteiten: wedstrijdzwemmen, estafette botenrace, startduiken, plankspringen en waterpolo. Deze activiteiten vormen ook het zwemprogramma van de recreatieles van NZ&PC. Na 1,5 uur sporten, duiken, zwemmen en waterpolo kreeg iedereen een medaille voor de inzet en een ijsje voor het enthousiasme.

Het evenement past binnen het jeugdbeleid van de NZ&PC waar de focus ligt op plezier en passie rondom de zwemsport. Door middel van de Noordwijkse Schoolzwem Spelen kan elk kind in Noordwijk op een leuke, enthousiaste wijze kennis maken met de zwemsport. Samen met de gymdocenten en de gemeente proberen we om tijdens activiteiten zoals de Schoolzwem Spelen de jeugd te stimuleren om actief te worden en te gaan sporten.

We kijken we terug op een geslaagde sportavond met veel enthousiaste kinderen, tevreden docenten en ouders, die de zwemsport met veel plezier hebben ervaren. We bedanken alle betrokkenen die dit grootse sportevenement tot een succes gemaakt hebben en nodigen alle kinderen uit voor dit jaarlijkse evenement op de laatste donderdag van 2024! De kinderen die niet kunnen wachten en graag vaker een zwemsport willen beoefenen, zijn van harte welkom om contact op te nemen met de zwemverenigingen en reddingsbrigades in Noordwijk en Noordwijkerhout.

 

Comments are closed