Waterpolo

Olympics Day 11 - Water Polo

Jong of oud, jongen of meisje, waterpolo is een sport voor iedereen! Het is gezellig, het is een teamsport, het is super gezond (één van de minst blessure gevoelige onder de contactsporten die er zijn) en gewoonweg enorm leuk!

En of waterpolo nou echt zo’n zware sport is zoals een hoop mensen vaak denken? Ach, dat valt reuze mee. Net als bij iedere andere sport vraagt het ook bij waterpolo slechts wat gewenning en goede training van jouw conditie en techniek om daar later lachend mee om te kunnen gaan. Met hardlopen ga je toch ook niet gelijk voor de 10km?!

Waterpolo is sport door spel, het vraagt teamspirit en uiteraard ook conditie, techniek en tactiek. Het is enorm leuk, het is sportief en na de wedstrijd natuurlijk ook altijd zeer gezellig! Waterpolo is een sport waar wij in Nederland zeer goed in zijn. Ons Nederlands team dames won dan ook niet zomaar de gouden Olympische medaille in 2008!

Wil jij ook komen waterpoloën, of er eerst voorzichtig kennis mee komen maken? Kom dan eens gezellig tijdens een training naar zwembad BinnenZee en neem gerust je zwemkleding mee. Want ook jij bent natuurlijk meer dan welkom bij de NZ&PC. Tot gauw?!

Trainingsschema


Sportlink: voor meer info:
waterpolo informatie via Sportlink.

Ik ga voor het eerst werken met de App van Sportlink.
Wat moet ik doen als het niet werkt?

Ten aanzien van de spelregels:
Zie WaterPolo spelregels 2019-2021.
Zie handboek Competitie Regio West 2019-2020.

Comments are closed