Opstarten zwemactiviteiten

Woensdag 6 mei jl. kondigde het kabinet aan dat de binnenzwembaden weer open mogen. Goed nieuws!

De gemeente Noordwijk heeft onze vereniging richtlijnen gestuurd waaraan we moeten voldoen. Het bestuur is druk bezig een protocol op te stellen, dit is verplicht vanuit de overheid. Dit protocol zal vervolgens formeel getoetst worden door de gemeente en het zwembad. We willen een zo eerlijk mogelijke verdeling van de zwemuren geven aan onze leden, zonder het risico te lopen boven het toegestane aantal mensen in het zwembad aanwezig te zijn.

Een belangrijk onderdeel van het protocol is dat we als vereniging “Corona coördinatoren” dienen aan te wijzen. Voor een succesvolle opstart hebben we vrijwilligers nodig die willen optreden als corona coordinator en ook toezicht willen houden! Dit zijn aanvullende rollen naast de trainers die op de kant staan. Zonder deze vrijwilligers kunnen we helaas niet starten. Meld je aub aan bij de secretaris via de mail als je hierin wilt bijdragen.

Het streven is om vanaf maandag 25 mei weer te kunnen starten met zwemtrainingen. Waterpolo activiteiten zullen voorlopig niet worden opgepakt, omdat dit niet binnen de verplichte protocollen past. Alleen voor de jeugd (onder 13 jaar) zal worden gekeken of zij wel met een bal kunnen trainen.

Wij zijn blij dat we ons op een verantwoorde opening kunnen gaan voorbereiden. Houd deze website in de gaten voor meer nieuws over de opstart.

Comments are closed