Update over zwemactiviteiten!

In de persconferentie van vanavond is er een versoepeling van de coronamaatregelen gedeeld. We “vallen terug” op de maatregelen van 14 oktober 2020. 

Samengevat de regels zoals deze vanaf aanstaande donderdag 19 november weer gelden:

Het is voor leden van 18 jaar en ouder alleen toegestaan om banen te zwemmen, op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar. Leden van 18 jaar en ouder mogen gebruik maken van materialen.

Er komen 6 banen waarbij rechts van de blauwe lijn gezwommen dient te worden in treintjes van maximaal 5 personen.  Belangrijk is om verschillende niveaus/snelheden per baan te creëren. De vereniging zwemt in principe met 5 personen per dubbele baan.

De jeugd (t/m 17 jaar) mag trainen in teamverband en mogen gebruik maken van de materialen als een waterpolobal. Voor de trainers geldt dat zij op 1,5 meter afstand dienen te blijven van de zwemmers.  

Trainingstijden

De NZ&PC wil ieder lid in de vereniging de kans geven om in het water te liggen en hebben de tijden zo ingedeeld dat ieder lid één uur per week kan zwemmen. Het bestuur komt in overleg met de verschillende afdelingen dan tot het volgende schema:

Maandag:

  • 18.00 – 19.00 uur Wedstrijdzwemmen
  • 21.00 – 22.30 uur Waterpolo heren (max. 30 man – afhankelijk van evaluatie en aantallen of dit opgedeeld moet worden)

Woensdag:

  • 18.00 – 19.00 uur Fit en Fun

Donderdag:

  • 18.30 – 19.30 uur Recreatiezwemmen (incl. Jeugd boven 12 jaar)
  • 19.30 – 20.30 uur Fit en Fun & Jeugd Waterpolo D-jeugd
  • 20.30 – 21.30 uur Waterpolo dames
  • 21.30 – 22.30 uur Waterpolo heren (max. 30 man – afhankelijk van evaluatie en aantallen of dit opgedeeld moet worden)

Vrijdag:

  • 18.00 – 19.00 uur Waterpolo jeugd (E- en D-jeugd) in wedstrijd bad en doelgroepen bad

Kleedhokjes 
De badkleding dienen de leden thuis onder je kleding aan te doen. Omkleden dient plaats te vinden in de zwemzaal op de grote banken langs het raam. Spullen dienen in de tas bewaard te worden en in de zwemzaal op de daartoe aangewezen plek neer gezet te worden. Na afloop zijn er een beperkt aantal kleedhokjes beschikbaar om om te kleden. Douchen is zowel voor als na het zwemmen niet toegestaan. Kinderen dienen zoveel mogelijk zelf om te kleden, in beperkte mate mogen ouders helpen.

Mondkapje

Mondkapjes zijn voor iedereen boven de 13 jaar verplicht voor en na het sporten in alle ruimtes van het zwembad. De mondkapjes mogen afgedaan worden vlak voordat men het water in gaat en moeten weer opgedaan worden als een men weer uit het water is.

Voor de volledigheid nogmaals de verwijzing naar het Protocol NZ&PC Corona oktober en als er vragen zijn, stel ze gerust aan het bestuur.

Comments are closed