Top coach Peter-Paul Metz op bezoek bij NZ&PC

Donderdag 20 oktober kregen onze B- en D-jeugd een waterpolo clinic verzorgd door Peter-Paul Metz van waterpolokampen.nl. Een aantal van onze jeugdleden was in de zomer 2022 aanwezig bij het waterpolokamp en hebben daar veel geleerd. Peter-Paul wilde ze door middel van een clinic graag nog meer bijbrengen over tactische en technische speltechnieken.

De avond begon met een videotraining waarbij de aandacht lag op het omschakelen van verdedigen naar tegenaanval en van aanval terug naar verdediging. Onze jeugd (maar ook senioren) willen soms heel graag zien of hun bal voor een doelpunt zorgt en zwemmen daardoor te laat terug, waardoor de tegenstander een enorme kans krijgt om te scoren. Na de videotraining konden ze dit in het water goed met elkaar oefenen. We zijn erg benieuwd of we de volgende wedstrijden iedereen gelijk zien terug/weg zwemmen als de bal naar de tegenpartij gaat! 

Samen met Peter-Paul zal de NZ&PC kijken hoe de samenwerking met waterpolokampen.nl kan worden versterkt. Deze clinic is een mooi voorproefje op de trainerscursus die onze trainers en begeleiders gaan volgen bij Peter-Paul begin 2023. Als je graag mee wilt doen met een waterpolokamp, bijvoorbeeld in de kerstvakantie, kijk dan op waterpolokampen.nl

Comments are closed