Noordwijkse Schoolzwemkampioenschappen 2020

Op vrijdag 31 januari hebben de Schoolzwemkampioenschappen van Noordwijk in zwembad Binnenzee plaatsgevonden. Dit jaar bestond de gehele wedstrijd uit estafettes. Hierdoor kregen meer kinderen de kans om mee te doen en konden zij ook vaker zwemmen. Er hadden zich 16 teams in geschreven waarbij alle Noordwijkse scholen present waren. De teams bestonden uit 5-8 zwemmers die eerst de 25 mtr. Schoolslag estafette zwommen gevolgd door de 25 mtr. Rugslag- en 25 mtr. Vrijeslag estafette.  Na de estafettes werden de resultaten opgeteld door de jury terwijl de kinderen een laatste keer in actie kwamen in de ludieke estafette waarbij de grote opblaaseend de publiekstrekker was. Na de prijsuitreiking was er ook nog wat tijd voor het vrijzwemmen.

Uiteindelijk was het team 2 van De Bronckhorst die met de eer ging strijken. Zij mochten de beker en de wisseltroffee in ontvangst nemen. Op de 2de plaats eindigde de Montessorischool en team 1 van de Bronckhorst bezette de 3de plaats.  

De volledige uitslag is hier te vinden.

Na afloop kregen de kinderen een lekkere appel van “Goed bezig Noordwijk” en vertrok iedereen moe, maar voldaan weer huiswaarts.

 

Op de foto: NZ&PC voorzitter Gerbrand Ruiter en KNZB scheidsrechter Lenie Langelaan met de winnende zwemmers van basisschool De Bronckhorst.

Comments are closed