Mooiste dag van mijn leven!

Eindelijk was het zover, na voorbereiding, vooraankondiging en oplopende spanning bij de jeugd kwamen de Nederlandse Waterpolo Mannen, het team op weg naar Tokyo, aan in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Alles zou deze dag mee gaan zitten! De zon scheen fel in de lucht, het hotel had schitterende kamers voor de mannen geregeld met zicht op zee en de Noordwijkse Volleybal Vereniging NOVO stond al klaar op het strand voor een beachvolleybal clinic voor de Nederlandse Mannen. De heren kregen een hele leuke training en speelde uiteraard een partijtje tegen elkaar.

In de middag gaven de heren waterpoloërs en de trainers een waterpolo clinic in het Zwembad BinnenZee. Vanuit de regio (NZ&PC, Katwijk en Sassenheim) waren 45 waterpolo kinderen toegestroomd in de leeftijdscategorie van 6 tot en met 16. De kinderen kregen een warming up en daarna een techniek training waarbij in groepjes werd geoefend.

Onder toeziend oog van een grote schare publiek waaronder Wethouder Sjaak van der Berg, heeft de jeugd de heren uitgedaagd voor een partijtje. Waarbij de wedstrijden normaal uit 4 partjes bestaan moesten de heren waterpoloërs nu 6 partjes spelen, de drie verenigingen kregen per vereniging twee partjes de kans om de heren te laten zien wat ze konden. We eindigde het zwembad gedeelte met een spectaculaire wedstrijd van 50 tegen 7. Het zwembad was helemaal vol en toch wist het Nederlandse Team wel een paar doelpuntjes te maken.

Na het waterspektakel kregen de kinderen een heerlijke en gezonde pasta maaltijd gemaakt door het enthousiaste team van Zwembad BinnenZee. De kinderen mochten een klein waterpolo balletje laten tekenen door hun grote helden. De mannen namen daar uitgebreid de tijd voor en staan ook op duizend en 1 foto. Een van de jeugdspelers is zelfs met een handtekening (met watervaste stift!) op zijn voorhoofd naar huis gegaan. Het Waterpoloteam heeft vervolgens een heerlijk etentje gehad verzorgd door Hotel Huis ter Duin en konden even tot rust komen na hun zwaarbevochten overwinning op de jeugd.

Het avondprogramma voor de volwassen leden van de NZ&PC en op uitnodiging ook de besturen en vrijwilligers van de waterpoloverenigingen uit Sassenheim en Katwijk was in Hotel Huis ter Duin. Hans Nieuwenburg nam ons mee door zijn carrière, de waarde van de vrijwilligers voor het plezier in sport en de kans om topsporter te worden. Een verhaal waaruit naar voren komt dat iedereen een groot talent heeft of dit zich nu uit in topsport, het plezier van alle dag of iets betekenen voor anderen. Onder andere het verhaal van Eva, ons aspirant talent, die door een beetje persoonlijke aandacht van Harry de bondscoach zoveel zelfvertrouwen kreeg dat ze zelfs gescoord heeft, maakt duidelijk hoe belangrijk het is om te investeren in onze jeugd.

De succesvolle dag werd afgesloten met een borrel waarna het NZ&PC waterpolo damesteam en de NZ&PC Fit en Fun zich ontfermde over de heren in het Noordwijkse nachtleven.

Als NZ&PC zijn wij Zwembad Binnenzee zeer erkentelijk voor de ondersteuning en het goede eten. NOVO heeft een hele leuke middag verzorgt voor de waterpoloërs met een goede beachvoleybal clinic (waar ook onze jeugd van heeft kunnen genieten). En tot slot gaat grote dank uit naar Grand Hotel Huis ter Duin die de Waterpolo Mannen hebben ontvangen op hun welbekende gastvrije wijze!

Hoe vatten we nu zo’n bijzondere dag samen? “Het was de mooiste dag van mijn leven” zei één van de kinderen en daarmee is genoeg gezegd.

Comments are closed