H1 waterpolo zaterdag 25 april kampioen?

image1Noordwijkse waterpolo heren verzuimen in Alphen het kampioenschap veilig te stellen.

Alphen;
De opdracht voor de heren van de NZ&PC is eenvoudig: Nog 1 punt uit de laatste twee wedstrijden van het seizoen en het kampioenschap is een feit. In zwembad de Aquarijn in Alphen kon het gebeuren tegen een ontketend AZC, die de in de tweede seizoenshelft nog geen punt hadden verspeeld. Dat het geen gemakkelijke opgave zou worden was dus vooraf al duidelijk.

Zonder de geblesseerde Rene Vet en zonder de afwezige Marthijs Speek begon Noordwijk enigszins gehavend aan deze wedstrijd. AZC begon furieus en de NZ & PC probeerde met een zoneverdediging (de midvoor (spits) door twee man verdedigd) de Alphense heren van het scoren af te houden. Het gevaar kwam uit de tweede lijn waar doelman Willem van Rijn verast werd door een vlammende schot die via de binnenkant paal AZC op een verdiende 1-0 voorsprong zette. De gehele eerste periode was AZC feller en scherper en door fraaie individuele acties liep AZC uit naar een comfortabele 3-0 voorsprong.

Het tweede part waren de ploegen aardig aan elkaar gewaagd en er waren wat kansen over en weer. AZC had meer overtredingen nodig om Noordwijk af te stoppen hetgeen geregeld resulteerde in een uitsluiting voor 20 seconden voor een speler van AZC. Noordwijk kon helaas de overtal situatie niet omzetten in een doelpunt. Na een snelle uitbraak was het zelfs AZC die de score uitbreidde naar 4-0. De NZ&PC deed wat terug in de vorm van een fraaie actie van Leon Oliemans, die na een schijnbeweging met een hard schot in de korte hoek de 4-1 maakte. Met nog 2 seconden op de klok maakte de sterspeler van AZC er met een achterwaarts schot vanaf eigen helft een afgetekende 5-1 van.

Het derde part schoot Jaap van der Bent vrij snel de 5-2 binnen en NZ&PC probeerde nog één keer de rug te rechten. De Noordwijkers schakelde over op een ander systeem waarbij ze de tegenstanders over het hele veld kort verdedigde. NZ&PC deed dit echter iets te fel in de ogen van de scheidsrechter, waardoor AZC regelmatig in een overtalsituatie terecht kwam. AZC liep in deze periode uit naar 8-2. De Noordwijkers kregen voldoende kansen, maar verzuimden een treffer te maken mede door uitmuntend keeperswerk van AZC.

In de vierde en laatste periode speelde de vermoeidheid parten bij AZC. Mark Bakker maakte vanaf de midvoor positie de 8-3 en na een snelle uitbraak schoot Jaap van der Bent de 8-4 binnen. Het slotakkoord was voor AZC die op basis van de eerste tweede perioden de verdiende overwinning behaalde met 9-4. De NZ&PC kan komende zaterdag tijdens de allerlaatste wedstrijd van dit seizoen, in het eigen zwembad De Binnenzee het kampioenschap alsnog binnenhalen tegen de nummer 8 van de ranglijst; AZL uit Leidschendam. De wedstrijd start om 18.15 uur en de entree is gratis.

Comments are closed