Een top vrijwilliger van het jaar

Elke 10 jaar is oud en nieuw weer iets bijzonders, happy new decade is dan ook de trend om te zeggen. Persoonlijk ben ik niet zo van de nieuwjaarswensen, ik wens eigenlijk iedereen elke dag een mooie en goede dag. Daarom vind ik onze oliebollen borrel eigenlijk ook wel een uniek evenement met dit jaar ook een geweldige upgrade van het eten door onze eigen Marie. Feest Commissie, Harry dank voor de organisatie!

Zoals jullie weten en zoals ik ook heb uitgesproken tijdens de ALV, vind ik het belangrijk dat bepaalde zaken binnen onze vereniging van een informeel karakter wat worden geformaliseerd. Ik heb de ambitie om in deze cruciale jaren voor onze vereniging de toekomst veilig te stellen en de opvolgende besturen een mooie set aan standaarden mee te geven. Daar werken we aan en langzaam vormt zich dat ook. Daarnaast hebben we inmiddels in het bestuur een goede vertegenwoordiging van alle afdelingen binnen onze vereniging.

Binnen het bestuur hebben we een wijziging doorgevoerd waarmee we de bestuurbaarheid wat evenwichtiger proberen te maken. Zo is de voorzitter van de waterpolo commissie nu rapporterend aan het bestuur en niet meer onderdeel van het bestuur. Daarnaast hebben we in het bestuur Katja toegevoegd als secretaris, is daarmee Caroline terug getreden uit het dagelijks bestuur en zal zij de komende periode langzaam afbouwen met enkel een aantal communicatiezaken en evenementen nog op haar actielijst.

Tijdens die oliebollenborrel is ook één van de belangrijkste eervolle vermeldingen gedaan van de vrijwilliger van het jaar. Dit jaar is de keuze voor vrijwilliger van het jaar unaniem uitgekomen op Petra van Duijn. Petra is de drijvende kracht achter het ontstaan en bestaan van onze Jeugdopleiding. Daarnaast zetten André en Petra zich in voor ons materiaal en is Petra het geweten van ons dames team.

Eind 2016 heeft Petra mij gevraagd om samen met haar dit plan op te pakken en daar lagen we dan januari 2017 met vier kinderen in het doelgroepen bad. Onze eigen kinderen waren natuurlijk de eerste (Koen, Egon en Maurits) maar vanaf de eerste training was ook Tijmen al aanwezig (ook super uniek). Dit viertal groeide vrij snel naar een team wat mee kon doen aan mini polo toernooien en vanaf 2018 spelen we wedstrijden met de Eg. Inmiddels hebben we een Eg team (onder de 11) en een Dg team (onder de 13). Daarnaast hebben we ook nog een groep die af en toe een mini toernooi speelt. We hebben nu op vrijdag een bad vol met 22-28 kinderen op de niveau’s mini, EG en DG. Super gaaf om te zien. Vanuit het bestuur, maar ook als papa van waterpolo spelende kinderen, wil ik Petra bedanken voor haar initiatief en haar doorzettingsvermogen en vooral haar motiverende woorden en activiteiten! Zonder jou inzet hadden we geen jeugd meer gehad!

De komende periode zal Petra iets minder vaak aanwezig zijn, maar zo snel als we kunnen gaan we weer verder bouwen en werken aan nieuwe plannen met onze jeugd! Petra je bent een topper!!!

Mooi Nieuw Zwem en Polo jaar!

Gerbrand

Comments are closed